niedziela, 18 marca 2012

MASŁO KLAROWANE W MODZIE :)) Słusznie!

Coraz głośniej o MAŚLE  KLAROWANYM.

Faktycznie jest super!! Potrawy smażone
na nim są smaczniejsze, bardziej pachnące, po prostu fajniejsze!


Ale, ale... nie trzeba kupować masła klarownego za 12,99zł czy 14,99zł za 0,5 kg. Bo klaruje się je w 5 min samemu:)
za 8 zł/ 0,5kg :)
Otóż...

W rondelku/garnuszku roztapiamy klasyczne, standardowe masło i podgotowujemy na malutkim ogniu
z 5-8 min. W tym czasie zbieramy pianę

(to ona jest zła i winna wszystkiemu:)
i wyrzucamy. Tam jest to złe białko i chemiczne śmieci.
Po tym zabiegu można spokojnie!! na tym maśle bez piany smażyć w wyskokich temperaturach. I przygotowywać przepyszne potrawy!!
Wesołych, pysznych Świąt ;))